Friday, January 06, 2012

Terimalah seadanya...

Assalam to all,
Saya sangat suka lirik lagu Cinta Dongeng, tema lagu untuk drama bersiri Cinta Elysa ni. Walaupun ceritanya agak suram (dah la ending tak best..), tetapi lagu temanya membuatkan cerita itu sangat menarik. Sampaikan anak saya pun jadi minat pada lagu ni. Tapi kalau diubah sedikit bibit2 cinta dalam lagu ni, mungkin akan jadi lebih romantik kan? Apapun, syabas pada Edry KRU sebab selalu buat lagu2 yang romantis dan membuai perasaan.

Slot Cinta Elysa..


Cinta buku..
Oh yea, saya dah tengok filem Ombak Rindu..Aduh, saya pun macam peminat setia novel tersebut, terkedu dengan ceritanya - sangat romantis dan saya sangat emo okes bila setiap kali Izzah kena...hehehe..malu dengan mr hubby yang sering menggelakkan saya kerana titisan airmata yang jatuh membasahi pipi..hehehe..Apapun, banyak juga kekurangan cerita ni, ada plot2 yang tdk logik kalau kita tengok..antaranya:

1. Bila bapa saudara Izzah, Taha membawanya ke KL, tetapi sampai di Cameron Highland, aper citer?kata bawa p KL, awat kat Cameron pulak gambarannya?

2. Hospital yang paling hampir dengan Cameron, Columbia Asia Hospital ke?setahu saya di sana tiada Hospital tu. Tapi tak tau la kan, ada yang nak betulkan statement saya ni.

Dan banyak lagilah. Tapi itu tak penting, yg penting, ceritanya memang menyayat hati..sedih dan pilu saja..hehehe

Oklah, saya nak coretkan sedikit bait2 lagu Cinta Dongeng buat tatapan saya dan mr hubby..layan..

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Chorus

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Ulang Chorus
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

::F.Y.A.D:: forever and ever humble...

No comments:

Post a Comment

Dugaan PhD di bumi UK

Assalam reader, Sudah 2 tahun 2 bulan saya di bumi UK. Alhamdulillah, banyak dugaan pahit dan manis yang saya tempuhi sepanjang menjala...