Monday, July 05, 2010

Mimpi ku...mimpi minum arak...

Salam maulana,

Nak bgtau nie, saya mimpi terukla malam td..bgn pg td mcm2 fikir..betui ke apa yg aku alami dalam mimpi tu?adakah itu hanya mainan tidur ataupun ada satu petanda samada baik/buruk??bgn pg2 da rasa serba tak kena jek..
Ok, mimpinya lebih kurang mcm ni la...
aku p kat satu kedai ni lebih kurang mcm kat pusat peranginan la...lepak2 dengan member2 aku (lelaki) la..past dia order minum, aku pun bangun terus p beli air arak tin (tak silap aku tiger), aku amik air tin arak tu dari dalam peti ais, aku beli 3 tin..satu tin aku bukak, terus minum tanpa rasa bersalah padahal aku tak pernah minum arak sebelum ni (dlm mimpi tu la..), member aku pun buat selamba jek mcm takda apa2 berlaku..aku minum hampir separuh tin la..tp takda pulak rasa mabuk ka apa ka...tak taula kalo mimpi ni sbb aku dok baca artikel tulisan org mengenai amsterdan yg terkenal dgn kegiatan teruk2 kat bandarayanya..(ehmmmm, Wallahualam...)
lepas minum, aku terus masuk kelas (tak taula kelas apa...).ada sorg member perempuan aku tanya, dia nampak aku minum arak, tp aku tak ngaku...dipendekkan story, aku mmg menyesalla dgn perbuatan aku minum arak tu, then aku bgtau kat hsbn aku berkenaan hal ni..dia marahkan aku tp apakan daya???aku da buat kesilapan kan??
Bangun je dari tidur, aku terus try cari kat internet, kot2 ada cete pasal mimpi minum arak ni...adala org post pasal tafsiran mimpi ni, ada bgtau mimpi minum arak ni maksudnya akan memperolei harta, ada pulak yg bgtau dgn tiba2 akan berlaku sesuatu tetapi benda yg menyenangkanla, dan ada pulak menafsir akan memperolehi harta yg tidak diketahui halal/haramnya...ehmmm, tak tau la nk kata apa kan?sume tu adalah kuasa Allah..kalo betul mimpi tu maksudnya, Alhamdulillah...kalo tdk, aku akan anggap hanya mainan tidur jela...
Tp mmg kadang2 mimpi ni ada maksud tesirat jgk..yela, maybe ada benda yg kta tak perasan...kadang2 Allah beri melalui mimpi...tp jgnla taksub pada mimpi tu pulak...semuanya adalah kuasa Allah yg Maha Esa..kita sbg hamba kena la ikhtiar kalau nak kan sesuatu samada kekayaan mahupun kesenangan...bukan apa, kalau kita senang, nak beribadat, membantu org2 susuah pun takda masalah..janji niat kerana Allah..InsyaAllah, Allah permudahkan segalanya...
Itulah serba sedikit mimpi aku yg aku rasa paling jijik la..yela, bayangkan minum arak?benda yg haram disisi Allah..dlm mimpi aku minum, takut oiiii....risau jgk, yelah, kta tak pernah buat benda2 haram tu, tup2 mimpi mcm tu pulak, aduhai...alamat tak selamatla...okla, itu aje yg nak diborakkan kat sini..saja nk share pengalaman...Wallahualam Bissawab...

7 comments:

  1. salam..
    sya disini juga mimpi benda yg sma dngan saudari..agak mnakutkan mimpi tuh..takut ada petanda buruk yg akan datang..

    ReplyDelete
  2. jangan takut mimpi minum arak ....memang betul dpt rezeki...ni trjadi pd sya..lepas je mimpi due hari nye brikut kene no jumlah yg bnyak lepas hutang piutang boleh tlg kawan2 yg brhutang lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade tafsiran mimpi y kate..akn peroleh wang/barang/rezeki haram

      Delete
  3. Mimpi minum arak. ..memang memiliki sesuatu yg haram...mcm kawan kita tu..menang no..ha3

    ReplyDelete
  4. saya pun ada mimpi benda yg sama....mudah mudahan aku tak dpt rezeki yg haram...semoga Allah melindunggi hamba2nya...Amin...

    ReplyDelete
  5. Aku bermimpi minum arak padahal x pnh minum arak mgkin mainan tdo..yg bruk dripada kita yg baek dtgnya dri Allah swt...

    ReplyDelete

Pengalaman menjadi Tutor di UK

Assalam semua readers, Alhamdulillah, praised to Allah Al-Mighty, saya diberi peluang untuk menimba ilmu dan pengalaman menjadi Tutor unt...