Tuesday, March 27, 2012

Lamanya blog bersawang...

Assalam peeps,

Apa khabar anda semua??

Saya??

Ehmm, macam nila..sihat2 saja - alhamdulillah. All going done. Seem to be somebody who is supernova..boleh tak??

Lama juga saya tak menjengah blog..sedar2 je traffic dah mencecah 7K..ramai yg suka baca topik mimpi minum arak tu kot??Takda apa yg istimewa dalam blog saya ni, hanya curahan perasaan dan sbg simpanan saya di masa depan (untuk jadi rujukan pun ia juga..).

Banyak benda berlaku sepanjang 2 minggu saya tak updated blog - tapi ada antaranya saya simpan dulu, taknak sebarkan dalam blog, bukan apa, takut ada ejen CIA yang buka blog saya..hehehe..kita kena juga berjaga2 dan 'standby' kan??

Rasanya dalam masa terdekat ni, saya akan melancarkan satu laman web berbentuk blog yang boleh dijadikan rujukan untuk mereka2 yang suka aktiviti2 DIY..Ianya berbentuk online shopping dan ada juga aktiviti2 untuk bertukar2 pendapat..banyak kebaikan kepada mereka2 yang bakal melangsungkan perkahwinan..manalah tau, ada ilham dari blog saya tu..ini semua ihsan dari MCMC...Thanks MCMC and google la..

Untuk itu, saya mendoakan anda semua sihat dan sentiasa dalam lindungan Allah SWT..amin yarobbalalamin...

Wasalam.

Regards,

Anak kwn saya - Myna Amin..Cute sgt!!!

::F.Y.A.D:: forever and ever humble...

Thursday, March 01, 2012

Hargailah masa anda ye??

Assalam all,

Saya ni kadang2 susah nak menghargai masa. Banyak masa terluang saya buangkan begitu sahaja. Apa yang saya buat?Banyakla tapi mostly 'menelaah' internet la..Pendek kata, saya boleh letak tagline saya 'I LOVE INTERNET'..hehehe...

Itu saja yang saya suka buat kalau free..Boleh dikatakan saya ni addict juga pada internet..adusss..

Tapi itu kalau saya in free time, kalau busy, memang saya lupalah dengan internet ni. Bila saya sibuk??selalunya saya sibuk (jarang surf internet):

1. Kerja la..mengadap Boss n computer..a lot to do..
2. Buat assignment, tp still using internet to get information - jurnal, books etc.
3. Balik kampung - ini memang sure la.
4. Vacation means bercuti la.
5. Tengok TV.

Hahahaha..hah, itula saya. Saya suka melayari internet untuk mendapatkan maklumat rather than p ke library. Susah la nak buang tabiat tu. Saya cuba untuk tidak buka computer tapi lepas tu saya rasa resah. Itulah dinamakan addict kot?Entah..Wallahualam..

Saya ni happy go lucky - sentiasa ingin berubah dengan apa jua kekurangan. Tapi kalau boleh ingin berubah ke arah yang lebih baik dan berkeyakinan. Hidup ini hanyalah untuk Allah SWT. Saya ingin meletakkan diri saya sebagai insan yang sentiasa redha dan bersyukur dengan nikmat Allah SWT..aminn..semoga Allah terus dan terus memberikan hidayahNya pada diri ini. Itu saja yang saya mahukan. Kalau kita tiada hidayah, mana mungkin kita akan berubah ke arah jalan yang benar??betul tak??

Okla, itu saja coretan saya - sebenarnya saya sedang buat assignment ni, bila nak siap tak taula. MALAS!!!

Tapi, kena siapkan jugak sebab kena hantar hari isnin ni.

Ya Allah, tolong dan bantulah saya ya Allah...

http://2.bp.blogspot.com/_eYt35eply1g/S8Svx79sEhI/AAAAAAAAAK4/0hdMKQ__3ko/s1600/times.png
Hargailah masa anda!!




::F.Y.A.D:: forever and ever humble...

Dugaan PhD di bumi UK

Assalam reader, Sudah 2 tahun 2 bulan saya di bumi UK. Alhamdulillah, banyak dugaan pahit dan manis yang saya tempuhi sepanjang menjala...