Tuesday, February 15, 2011

Module pertama dah nak settle..

Salam Ukhwah,

Salam Maulidur Rasul SAW..Marilah kita sama2 menyemai rasa cinta kepada nabi junjungan kita, Nabi Muhammad SAW...Sollaahuala Muhammad, Sollaahualaihi wasalam..

Pergh..lamanya tak updated blog, almaklumlah, baru nak established di KL..oh yea, saya baru hbs module pertama Master saya iaitu Financial Analysis..ehmm, quiet tough tp semangat juga mengharunginya..25hb Feb adalah tarikh terakhir hntr project paper what so call assignment..semuanya memerlukan pemikiran yg abroad, yelah, module ni berkaitan dgn financial, yg paling payah nak buat decision la...layan..nasib baik lecturernya agak handsome..semangatla juga masa dalam kelas..huhu..

Zharifah in 1 years..

SAA

Module ke-dua akan menyusul pada bln Mac..arghhh, kelas lagi dihujung minggu...takpe, demi cita2, terpaksalah ku harungi juga..semua ni bukan selamanya, hanya utk 3 tahun ni saja..tapi kesian tgk my hubby, time saya ke kelas, dia mati akal, tak tau nak buat apa..apa lagi?tidur je la sepanjang masa..hehehehe..sian kat hubby..dahlah dia yg tanggung belajar..begitulah pengorbanan seorang insan yg bernama suami..Thanks Abang..

Nak kata saya dah selesa tinggal di KL ni tak juga sebab banyak perkara yg masih bermain diminda saya, bil air dan api belum saya terima..saya bukan apa, risau sbb dah banyak rungutan saya dgr pasal bil air dan api di dalam Kem ni, dahlah bil potong dlm slip gaji..aduh, silap2 negatif gaji saya next month..ituler yg susah dok rumah kerajaan, tapi itu saja yg ada, nak taknak, saya kenalah harung jugak..

Rumah memang besar tapi???

Mood
Tempat kerja??oh yea, saya dah faham situasi dan keadaan di tempat kerja baru..sebenarnya tidaklah sehebat dan sesusah yg digembar-gemburkan..yg susahnya part nak keluarkan nama orang yg nk p course jek..yg lain, rasanya, biasa2 saja...for me, kerja mana2 pun ada susah dan senangnya, yg penting macam mana kita handle kerja tu..InsyaAllah, saya akan buat yg terbaik utk kerja ni..kan saya dah janji seperti post2 saya yg lalu??hehehehe...

Saya nak buang sikap buruk sangka..sekarang saya nak baik sangka saja pada orang disekeliling saya..nak buat yg terbaik utk diri sendiri dan keluarga..Allah Maha Mengetahui apa yg tersurat dan apa yg tersirat di dlm hati dan sanubari saya..Semoga tiada apa2 yg menyebabkan saya hilang panduan akal dan iman..

Okla, will updated soon..take care all..

Tuesday, February 01, 2011

Lamanya tak online??

Salam Ukhwah kawan2...

Wah, sudah masuk bulan februari la...sepanjang bln jan, hanya 1 post je yg sempat saya luahkan kt blog..saya sgt2 busy dgn kelas master n kerja2 dipejabat...almaklumla, saya org baru belajar..kalau salah tolong tunjukkan..hehehhee

Perjalanana saya di tmpt kerja baru Alhamdulillah, berjalan lancar...kalaua kita hanya memikirkan apa yg org kata tentang kita, memang smpai bilala kita tak boleh teruskan kehidupan ni...prinsip saya senang saja, kalau orang tk suka saya, saya tetap akan buat baik dgn org tu..InsyaAllah...

Saya masih dlm proses belajar di tmpt kerja baru sbb sblm ni saya tak pernah membuat 100% staf duty, hanya mengajar saja...kali ni, masalah kerjanya lain..melibatkan org2 bsr dlm TLDM..saya harungi juga apa2 kemungkinan...hidup kena diteruskan sbb saya pun sdg smbung belajar, saya kena concentrate pd pelajaran saya sbb saya nk grade ontime...skrg pun dah ada assignment yg perlu disiapkan...aduhai...

Pelbagai dugaan dan cabaran yg bakal saya lalui di KL ni..mcm2 rasanya...biarlah ianya menjadi rahsia saya n Allah...semoga Allah memaafkan semua dosa2 sy sblm ni...saa nk jd hamba Allah yg terbaik...InsyaAllah...

Zharifah dah start sekolah di Q-Dees...proses pembelajaran yg baru utk dia...org kata mahal, tp takpela, demi masa depan, kalau duit simpan pun buat apa kan?baik dilaburkan pada anak...

Dugaan PhD di bumi UK

Assalam reader, Sudah 2 tahun 2 bulan saya di bumi UK. Alhamdulillah, banyak dugaan pahit dan manis yang saya tempuhi sepanjang menjala...