Saturday, December 17, 2011

Newcastle Upon Tyne..my place..

Assalam all,
Gedik je tajuk di atas tu kan??berangan saja..saya suka la tempat ni, buat masa sekarang ni, di sinilah tempat yang saya sangat2 impikan untuk jejakkan kaki. Untuk apa?Untuk menimba ilmu pengetahuan. Di sini, orang2nya baik2 belaka (bak kata blogger2 la..), kawasan yang jauh dari kota London dan taraf kehidupan tidak la terlalu tinggi, sangat berpatutan la. Bak di Malaysia, Newcastle ni mungkin seperti di UUM, kawasan masih jauh dari orang ramai dan taraf kehidupan masih rendah - sangat sesuai untuk pelajar2 seperti saya yang membawa keluarga ni. Difahamkan, perjalanan memakan masa 3 jam untuk sampai ke kota London, sebab itulah kos hidup masih murah di situ kan??

Wah, berangan saja je ni??takdelah, saya nak share some info kan??apa2pun, jom enjoy gambar2 di sekitar bandar Newcastle Upon Tyne ni..

Newcastle upon Tyne shown within England
Tyne Bridge and The Sage
Tyne Bridge and The Sage

File:British Trolleybuses - Newcastle upon Tyne - geograph.org.uk - 559484.jpg
Di bandar - Zaman dahulu..
Newcastle Upon Tyne Stopped Clock
Entah apa entah
The bridge
The Waterloo

And, a bit story about Newcastle,enjoy and thanks to en wiki for the information..
Newcastle upon Tyne (locally Listeni/njˈkæsəl/; often shortened to Newcastle) is a city and metropolitan borough of Tyne and Wear, in North East England. Historically a part of Northumberland, it is situated on the north bank of the River Tyne. The city developed in the area that was the location of the Roman settlement called Pons Aelius,[2][3] though it owes its name to the castle built in 1080, by Robert II, Duke of Normandy, the eldest son of William the Conqueror. The city grew as an important centre for the wool trade and it later became a major coal mining area. The port developed in the 16th century and, along with the shipyards lower down the river, was amongst the world's largest shipbuilding and ship-repairing centres. These industries have since experienced severe decline and closure, and the city today is largely a business and cultural centre, with a particular reputation for nightlife.
Like most cities, Newcastle has a diverse cross section, from areas of poverty[4][5] to areas of affluence.[5] Among its main icons are Newcastle Brown Ale, a leading brand of beer, Newcastle United F.C., a Premier League team, and the Tyne Bridge. It has hosted the world's most popular half marathon, the Great North Run, since it began in 1981.[6]
The city is the sixteenth most populous city in the United Kingdom; while the larger Tyneside conurbation, of which Newcastle forms part, is the sixth most populous conurbation in the United Kingdom.[1] Newcastle is a member of the English Core Cities Group[7] and with Gateshead the Eurocities network of European cities.[8]
 Okla, will continue later okes...

::F.Y.A.D:: forever and ever humble...

No comments:

Post a Comment

Dugaan PhD di bumi UK

Assalam reader, Sudah 2 tahun 2 bulan saya di bumi UK. Alhamdulillah, banyak dugaan pahit dan manis yang saya tempuhi sepanjang menjala...