Friday, January 01, 2010

...Azam tahun baru...

Salam semua (ada ke yg boleh jawap)

Ehmm...da masuk tahun 1431H dan tahun 2010..banyak azam aku thn baru ni (try utk tanamkan azam tu la..)
ape yek??
yea..butirannya:
1. Nak score Adfelps at least 7777
2. Nak score IELTS - at least 6.0
3. Nak apply Master kat UK (aku nk mohon kat University Of Southampton..ehmm)
4. Nak p umrah (ops...ini mmg masuk dlm senarai???)
5. Nak amik bibik baru (dari Indon lagi..tp dari pesantren..)
6. Nak buat stor (uma aku ni takde stor..heheheh)
7. Nak beli camera baru..(yup..kalo ada org sponsor la)
8. Nak beli kereta mini...hmmmm
9. Nak belajar masak pie apple..yumm..yumm
10. Nak bercuti ke luar negara...hehehehe
11. Nak buat baik pada sume org..syg sume..
12. Nak jadi org yg lebih penyayang dan baik hati..
13. Nak sedekah byk2..
14. Nak bawak mak jalan2 kat Sabah ke Sarawak ke..tgkla..(azam ni..)

Rasanya cukupla..tak larat kang nk capai..
kalau tak dpt capai semua, 2 pun jadila..
Insya Allah, kalau kena dgn iltizam & semangat, mesti boleh kan??

1 comment:

Dugaan PhD di bumi UK

Assalam reader, Sudah 2 tahun 2 bulan saya di bumi UK. Alhamdulillah, banyak dugaan pahit dan manis yang saya tempuhi sepanjang menjala...