Monday, October 25, 2010

Lupakan Vacation..

Salam semua,

Kesian kat Yasir's Family kan??kena hold kan vacation sbb saya nak sambung belajar..hahahhaha..kenalah sabar yek, kalau ada rezeki, vacation kat dalam Malaysia pun ok what??Malaysia pun byk lg tmpt2 menarik yg kita tak pergi lagi kan??

Itulah ayat penyedap hati..nmpk gayanya memang takde rezeki kami utk keluar negara utk bercuti sbb duit nak guna utk saya sambung master ni (kalau permohonan berjaya la)..dalam 3 thn akan dtg ni, masa utk family kami berjimat cermat..hehehhehe...adat resam org belajar la, semua kena korbankan termasuk masa dan keluarga..walau macam manapun,  family still no 1, anak saya tu syurga saya, mana boleh diabaikan...dia tetap dalam hati saya...

Kalau permohonan saya utk bertukar tempat kerja ke KL ni berjaya, saya akan lagi sacrifice sbb for sure saya akan duduk di rumah kuarters yg disediakan oleh kerajaan dan surely elaun rumah saya sebanyak RM500 tu akan dipotong..Ya Allah, lagilah saya kena korban n sggh2 punya korban ni.hehehehhe...tapi, rumah saya yg kat sini mestilah kena sewakan, kalau tak, nak mkn apa kami nanti??

Dan, kalau permohonan master saya ni berjaya, saya kena byk korbankan masa bersama keluarga sepanjang weekend sbb weekend adalah masa utk kelas2 master saya...ini utk sepanjang 3 thn akan dtg tau..tapi, rasanya taklah every weekend, maybe somehow ada jgk weekend yg di skip utk rehat..lepas ni adalah masa utk saya study n study n study...

Saya ni sbnrnya, byk jgk pasang angan2 dan impian..takut jgk tak tercapai n saya jd tak tentu arah...

Dalam pekerjaan saya sbg seorang pegawai tentera, lagi2la wanita, peluang utk saya sambung belajar ke peringkat tertinggi amat tipis, even saya pernah menjadi lecturer utk student peringkat diploma (joint venture UTM n TLDM)...nak p kursus yg melibatkan training kat OZ pun payah, inikan sambung master..ehmm, biarlah saya berkorban dan buat guna duit sendiri..then, PHD saya sok pun saya ada impian nak buat guna duit sendiri...InsyaAllah..

Org kata kalau dah ada impian tu, tggl nak jdkan realiti jek...yg penting, ada usaha ke arah realiti tu la..kalau tdk, tggl angan2 mat jenin je la...hehheheheh...biarlah org nak kata kita apa kan??tapi, hidup kena ada motovasi n harapan, takkan kita nak duk di tempat yg sama tanpa perubahan, maksd saya takkan kita nak selesa dgn apa yg kita dapat sedangkan kita sebenarnya boleh pergi lagi jauh dari itu??

1 comment:

  1. As salam..masa amik master MEBM ni buat full/part time? Kelas weekend ni mmg stiap weekend ade kelas atau ada skip?hope to get your feedback ye..��

    ReplyDelete

Dugaan PhD di bumi UK

Assalam reader, Sudah 2 tahun 2 bulan saya di bumi UK. Alhamdulillah, banyak dugaan pahit dan manis yang saya tempuhi sepanjang menjala...