Sunday, July 25, 2010

preparation untuk anak masuk sekolah...

Salam ukhwah...

Kalau dgr tajuk kat atas tu rasa mcm la dah besor anak kan?padahal baru nk menjengah alam 4 tahun next year..tp aku rasa happy n semangat nak masukkan dia sekolah taska next year..ehmmm, biarlah dia dapat jumpa kawan2, bersosial dan mengenali erti sebuah kehidupan kanak2..yealas, dia dok kat umah jek seharian dgn bibik, kalau keluar rumah pun aku bwk dia p jln2 or shopping2 jek...selain dr tu, takdakla kecuali kalau ada buat mjlis2 utk dia or kami p majlis birthday dan sebagainya, masa u campur2la jgk dia dgn anak kwn2 yg hadir, selain dari tu, tkdakla...
So, inilah masanya utk dia berjumpa kwn2 dan bergaul, janji pergaulan tu ikut batas2 yg ditetapkanlah..tahun dpn byk plan utk anak kesayangan kami ni..1st, nk daftar dia kat jouyuskids sitiawan, p kelas mengaji n hntr p kelas piano...hahaha, byk betui impiannya,tak taula tercapai ke tidak kan??
apa2 pun, iya kena jgk dihantar ke sekolah n kelas2 spt yg dinyatakan diatas...

No comments:

Post a Comment

Dugaan PhD di bumi UK

Assalam reader, Sudah 2 tahun 2 bulan saya di bumi UK. Alhamdulillah, banyak dugaan pahit dan manis yang saya tempuhi sepanjang menjala...