Wednesday, December 24, 2014

Semakin hampir..My PhD journey

Assalam all,

Pheww, lamanya tak updated blog. Saya busy study. Ya, saya struggle utk IELTS dan finally, utk kali yg ke-3, saya berjaya mendapat results yg ditetapkan oleh University.

It's a long journey, i guess.

Sampaikan saya hampir berputus asa. Yelah, nak lawan perasaan risau yg sgt tinggi dgn takutnya dgn tarikh penghantaran borang2 lengkap penajaan ke pejabat MARA lagi. Pheww, memang headeache la. MARA ada tetapkan tarikh2 tertentu utk settlekan semua borang mengikut tarikh kemasukan ke university.

              Marilah menuntut ilmu

Tapi, perancangan Allah itu sangat indah. Pertolongan Allah sentiasa datang tepat pada masanya.

Syukur sgt sebab results IELTS sy yg ketiga sgt2 okay. Maybe sbb dh byk sgt buat latihan..lol

Saya rasa malas nak cerita berkenaan ujian IELTS saya. Ada kisah disebalik semua itu. Biarlah ianya menjadi lipatan sejarah saya. Yg saya boleh suggests - practice makes perfect!. 

Supervisor saya dah happy dgn results IELTS saya n finally, saya akan bakal bergelar PhD student di Hull University, Alhamdulillah.

Saya akan mendaftar di Hull University pertghan bulan Februari 2015, InshaAllah. Sekarang, masa utk berdoa utk perjalanan yg smooth utk urusan perjanjian biasiswa, visa, accomodation di sana etc.

Nampak gayanya, bulan January 2015 merupakan bulan super busy utk saya, nak uruskan semuanya seberapa segera yg blh.

Dian tetap bersekolah dulu utk bulan January saja. 

Will updated apa jua urusan sepanjang perjalanan sebelum ke UK ni.

May Allah ease everything for me n whole Family, amin.

Regards,
Dr to be - Intan
No comments:

Post a Comment

Pengalaman menjadi Tutor di UK

Assalam semua readers, Alhamdulillah, praised to Allah Al-Mighty, saya diberi peluang untuk menimba ilmu dan pengalaman menjadi Tutor unt...