Friday, February 05, 2010

Dah terlepas pun...

salam ukhwah sume..

cete ni bersambg dr page kat bwh..mmg dah takde rezeki rupanya...takpela, mmg dah ditakdirkan kot??ini sume adalah dugaan n cubaan dr Allah SWT..kalau Allah bagi, maknanya, adala, tp kalau sebaliknya, mmg ada hikmah..so, aku redha dgn ketentuanNya..cuma ada la terselit rasa terkilan dihati, apalah nasib diri ini???selalu terlepas..aku skrg pikir positif jek, mlsla nk pikir org ada sabotaj ke, org nk dengki ke, apa yg aku tau, aku mmg da takde rezeki...
apa yg aku perlu buat skrg, ingin mencapai azam yg telah aku gariskan...ehmmm, thn ni nmpk gaya mcm blh jek p umrah???ada rezeki rasanya..InsyaAllah..aku doa pada Allah, jika sudah tersurat aku akan ke Tanah Suci thn nie, mesti akan pergi juga kan???tapi, mslh nk cuti jek yg pyh..kalo nk p pn, aku akan p dlm bln nov or awal dis..ni tgh cari btl2 syarikat yg menawarkan pakej yg ok dan berpatutan...
kata org, nk p tanah suci kena ikhlas, tak blh berkira sgt, tapi utk keselesaan jugak, kalau pakej murah tp tmpt penginapan, makanan tdk memuaskan, mcm mana kan???so, bak kata Nabil, lu pikirla sendiri..oleh itu sekian dulu karangan sy buat kali ini..bubye..muahhh..

2 comments:

  1. takpe la fyd.. blom rezeki lg ko nak further study tu.. lgpon mmg la.. xde cable mmg payah.. lainlah klw org anak sumbody.. x qualified pon bleh..

    ReplyDelete
  2. yup..truly..aku sedih beb..tp tahan jela..apa blh buat kan??

    ReplyDelete

Dugaan PhD di bumi UK

Assalam reader, Sudah 2 tahun 2 bulan saya di bumi UK. Alhamdulillah, banyak dugaan pahit dan manis yang saya tempuhi sepanjang menjala...