Tuesday, February 16, 2010

aku nak p bercuti...utk 4th anniversary..

Salam sume..
aku da tgk tiket fligt kat airasia..not bad, p Gold Course RM5K (tiket return utk kami ber3 la..)..ehmmm, aku rasa boleh dgn harga tu..skrg ni mslhnya, aku tak sure cuti abg aku la..aku punya cuti, InsyaAllahla..plan nk p dlm awal jun la, dlm middle school holiday..aku bkn apa, tkt tiket da beli, abg takdak cuti..dgr cete abg aku p kursus JOCC kat KDSI 1, so itu pun kena ambil kira jgk..

ehmm, sbnarnya aku da plan nk p UK, tp tk jd sbb ada benda2 yg tak kena dgn plan kami thn ni..so, paln kedua p australia la..rancang nk ke melbourne tp abg kandung aku blk kg la pulak time tu...hampeh..thn lps kami dpt p bandung n jakarta so thn ni nk p jauh sket, lgpun zharifah da besor sket, blhla dia jln jauh sket kan...yg penting kami happy, duit tak menjadi mslh..duit blh cari tp kenangan susah nk cari..kalo nk berjalan2 pun masa muda ni la, kang da tua, tak larat nk buat apa kan??

aku nk ajak org lain, sapa ek??akak ipar aku ok jgk ek??dia pun cikgu, tgh cuti time tu..ehmm, good idea, blh dipertimbangkan..dia pun ada bgtau teringin nk p australia..so, plan kena teratur nie..yg penting, jadual abg aku nie..settle je jadual dia, settle la jadual aku..co aku, pandaila aku handle kan??heheheh..

plan nk p dlm 6 hari jek..cukupla tu, kat Gold Course bkn ada apa sgt pun, plg koman pun 3 hari da hbs jalan2, just nk lbh hari sbb nk sight seeing jek...yelah, sekali sekala jengok negara mat saleh kan??aku nk bercuti ni bkn apa, nk release tension, sbb byk benda yg aku terlepas thn ni..aku mls nk pk la..janji aku dpt peluang bercuti, cukupla..duit??tanggung beres...

byk tmpt nk p sbnrnya, antaranya egypt tp aku rasa baik aku ikut agen pelancongan kalo nk ke egypt sbb boleh buat umrah ziarah sekali..utk umrah, aku da plan nk p masa bln ramadhan..itu pun tak cmpm lg sbb its depend on my hubby schedule...oh tidak....kenapala ssh sgt jadi T******???

what everla..yg penting, sume in planning, dpt tak dpt, blkg kira, yg penting matlamat dulu ok??for my hubby, lets plan ur schedule ok??sian kat kami tau...ehmmm...

No comments:

Post a Comment

Dugaan PhD di bumi UK

Assalam reader, Sudah 2 tahun 2 bulan saya di bumi UK. Alhamdulillah, banyak dugaan pahit dan manis yang saya tempuhi sepanjang menjala...