Tuesday, August 07, 2012

Salam Ramadhan...

Assalam teman2..

Ramadhan qareemm.

Alhamdulillah, sudah 18 hari kita berpuasa..macam mana puasa anda?tepuk dada tanyalah iman..InsyaAllah kalau hati bersih, pasti kita sedih tatkala bulan ramadhan kian menghilang.

Saya?

Oh ye, dah lama tak updated blog, rasa tak sempat je, tapi saya sempatkan jugala..sebab, menulis ni adalah minat saya, kalau tidak menulis di blog, saya akan tulis di pc, kadang2 cerita rekaan untuk novel etc.,tapi tak publish sebab rasanya karya saya tak sehebat penulis2 yg sudah sedia maklum berjaya.

Saya sudah pulang dari kota tokyo tapi hati masih tertinggal di sana..sebab apa?sebab tokyo adalah sebuah bandarbyg sangat unik di mata saya. Saya pernah ke singapura, thailand dan indonesia tapi semua negara itu tidak langsung menarik minat saya, tetapi jepun, ianya sangat mengujakan saya!InsyaAllah, saya akan ke sana pada thn hadapan untuk menggalas tanggungjawab sbg seorang student full time..risau pulak rasa.

Saya jenis open minded, tak kisah dengan keperitan hidup kerana setiap kesusahan Allah janjikan dengan pahala yg lain..anggaplah itu satu ujian yg perlu kita tempuh sbg seorang mukmin yg Allah sayang. Allah takkan uji seseorang itu kalau Allah tidak sayang kepadanya. Itulah motivasi saya sepanjang bergelar orang awam.

Seminggu selepas raya saya akan menghadiri intenational conference di melaka yang melibatkan research paper saya. InsyaAllah, saya merupakan salah seorang yang akan membentangkan tajuk research saya iaitu berkenaan kaizen approach..berdebar juga sebab ini kali pertama saya menyertai international conference. Harap saya sentiasa dalam lindungan Allah SWT.

Saya sangat terhutang budi pada supervisor saya di Meiji Uny, Japan kerana beliaulah, saya terpilih untuk menempatkan diri di jepun untuk urusan final sem dan writing thesis. InsyaAllah, jika diizinkan Allah, saya akan berada di jepun untuk tempoh setahun sehingga saya graduation. Tapi kita hanya merancang, Allah yang menentukan. Kalau Allah tidak benarkan, maka adalah sebenarnya perancangan Allah untuk kita yg lebih baik hendaknya.

Semoga jumpa lagi..

Fyad-san


No comments:

Post a Comment

Pengalaman menjadi Tutor di UK

Assalam semua readers, Alhamdulillah, praised to Allah Al-Mighty, saya diberi peluang untuk menimba ilmu dan pengalaman menjadi Tutor unt...