Thursday, March 01, 2012

Hargailah masa anda ye??

Assalam all,

Saya ni kadang2 susah nak menghargai masa. Banyak masa terluang saya buangkan begitu sahaja. Apa yang saya buat?Banyakla tapi mostly 'menelaah' internet la..Pendek kata, saya boleh letak tagline saya 'I LOVE INTERNET'..hehehe...

Itu saja yang saya suka buat kalau free..Boleh dikatakan saya ni addict juga pada internet..adusss..

Tapi itu kalau saya in free time, kalau busy, memang saya lupalah dengan internet ni. Bila saya sibuk??selalunya saya sibuk (jarang surf internet):

1. Kerja la..mengadap Boss n computer..a lot to do..
2. Buat assignment, tp still using internet to get information - jurnal, books etc.
3. Balik kampung - ini memang sure la.
4. Vacation means bercuti la.
5. Tengok TV.

Hahahaha..hah, itula saya. Saya suka melayari internet untuk mendapatkan maklumat rather than p ke library. Susah la nak buang tabiat tu. Saya cuba untuk tidak buka computer tapi lepas tu saya rasa resah. Itulah dinamakan addict kot?Entah..Wallahualam..

Saya ni happy go lucky - sentiasa ingin berubah dengan apa jua kekurangan. Tapi kalau boleh ingin berubah ke arah yang lebih baik dan berkeyakinan. Hidup ini hanyalah untuk Allah SWT. Saya ingin meletakkan diri saya sebagai insan yang sentiasa redha dan bersyukur dengan nikmat Allah SWT..aminn..semoga Allah terus dan terus memberikan hidayahNya pada diri ini. Itu saja yang saya mahukan. Kalau kita tiada hidayah, mana mungkin kita akan berubah ke arah jalan yang benar??betul tak??

Okla, itu saja coretan saya - sebenarnya saya sedang buat assignment ni, bila nak siap tak taula. MALAS!!!

Tapi, kena siapkan jugak sebab kena hantar hari isnin ni.

Ya Allah, tolong dan bantulah saya ya Allah...

http://2.bp.blogspot.com/_eYt35eply1g/S8Svx79sEhI/AAAAAAAAAK4/0hdMKQ__3ko/s1600/times.png
Hargailah masa anda!!




::F.Y.A.D:: forever and ever humble...

No comments:

Post a Comment

Dugaan PhD di bumi UK

Assalam reader, Sudah 2 tahun 2 bulan saya di bumi UK. Alhamdulillah, banyak dugaan pahit dan manis yang saya tempuhi sepanjang menjala...