Tuesday, March 09, 2010

cuti-cuti aussie...part 2..

Salam kwn2..

Ehmm, tak taula nk sembg apa utk part 2 nie sbb kami msh blm apply tiket lg nie..huhuhu..hubby bgtau, tkt da siap2 tempah, co plak tak bg cuti, kan naya namanya tu??aku mmg da tk sbr sgt2 nk p gold coast nie..(mama pulak yg exited..hehehe)...apapun, mmg akhir bln mac nie da kena cnfm tiket...tak tau mcm mana dia nk sembg dgn co dia, yg penting cuti dpt diluluskan...yeala, rancangnya InsyaAllah akan ke sana dlm bln mei or jun tp nmpk gaya kena p pertghan jun sbb anak saudara nk kawin 6 jun..ehmm, itupun da kena ambil kira kan???anak akak ipar nk kawen, kenala diutamakan, nnti apa pulak org kata kan??lgpun, best gak p dlm middle june, da start musin dingin (cewah...sejuk gitu..)...nak meround 1 gold coast tu, bkn sng tp kalo kna dgn cuaca sejuk, takla rasa penat n letih sgt kan??yg penting kali ni, kalo nk jln jauh kena bwa stroller zharifah, tak larat la nk mendukung dia (yela, bila dia letih, mcm biasala, "mama, dokong.."ehmmm)..so, pengajaran masa p jakarta n bandung, nak rasa patah lengan kami dukung zharifah..

1 lagi plan, dlm bln ramadhan nie, kami sekeluarga (mak aku, ayah aku, mak mertua n ayah mertua) akan mengerjakan umrah,InsyaAllah kalau diizinkan Allah..mmg ada dlm plan tp itupun bergantung pd cuti, kalau lulus, aku on jela..haha, itu kalau p amik masa 14 hari tu..ehmmm, mcm mana nk bodek boss yek??ssh gak tu..tp, apa2 pun, aku kena usaha jgk, taknak menghampakan family..apapun, ni da melalut, nk cete pasal aussie, cete umrah plak kan??

mmg plan asal nk naik airasia, tp tgkla mcm mana, kalau MAS lagi murah, y not?tp ekonomi class la, sama je standard dgn airasia pada aku..malah, airasia lg best...ehmm, tgkla mcm mana nnti, yg penting skrg, plan n trus plan, tk blh patah semangat...cuti2 aussie tetap akan diteruskan walau apa jua cara sekalipun....mmg aku yg nk sgt p aussie nie..yeala, da mmg ada dlm vacation plan thn ni kan??takkan nk dibiarkan shj peluang kan??

Rasanya itu je kot yg aku nk bgtau pasal aussie part 2 nie..smbg next entryla, jap lagi nk p aerobik..yahooo...aku da semakin menghampiri target utk kurus kembali..semoga berjya padamu wahai Fyad yang comel n cute..dada...

No comments:

Post a Comment

Dugaan PhD di bumi UK

Assalam reader, Sudah 2 tahun 2 bulan saya di bumi UK. Alhamdulillah, banyak dugaan pahit dan manis yang saya tempuhi sepanjang menjala...