Sunday, February 28, 2010

cuti oh cuti...aussie...part 1

Salam Ukhwah kwn2...
perkara pening yg aku tgh pikirkan ialah,da 2 kali aku terlepas tiket ke australia,tak taula....itu sbb planning my hubbyla..pe la, buat spoil mood jek...plan da baik, last2 dia tak jd p kursus, so kenala plan baru...ni yg tgh pening..kakak ipar pun tak tanya lagi..ni da nk masuk bln mac. dulu aku tempah tiket utk p jakarta, dlm middle feb, mmg dpt best price utk air asia, tp ni da nk masuk bln mac, tiket tak book lagi...oh tidak...

firstly plan nk p 5-6 hari jek, ni kami try re-schedule balik, rsanya dlm 10 hari gakla...blh dpt ke cuti nie?InsyaAllah, kalau niatnya baik, takkan bos tak bagi kan??byk tmpt2 menarik rupanya kat gold coast nie...ehm, aku try book sekali theme park n other side yg boleh naik cruise n round town..not bad, so kenala lama sikit..heheheh...kalo p bln jun just nice sbb nk masuk musim sejuk...hehhehe,nk merasa salji nie,kalo takdak kat gold coast, aku akan p la gunung2 depa yg buat tmpt ice skating tu, janji dpt merasa kan..huhuhu..membazir?org kata membazir, tp pd aku tak sbb aku mmg suka travelling..duit?aku da kumpul awal2..sbb tu kalau nk p jauh2 ni duit must be important la..kena smpn awal2...da smpn sethn, so kenala dibelanjakan..nk buat apa simpan?bukan boleh buat masuk dlm kubur...tp, simpanan utk masa dpn adala...tipula takda kan?just utk vacation, kami da simpan tmpt lain..

mula2 plan nk ikut travel agency jek tp lagi byk guna duit..mmgla kata org tu sume aktiviti diaturkan,tp pd aku terikat sgtla..kami nk travel sendiri,just book beberapa tmpt utk lawatan, itupun melalui airasia..insyaAllah, sume berjln lancar...mmg nk sgt ajak kwn2, tp sapa kwn2 yg nk ikut yek??kami ni jenis main redah jek..anak pun da terbiasa dgn keadaan tu...zharifah pun da pandai survive..kami bwk p camping la...sian kat dia, tp kena ajar, jgn manja dan tak tau nk berdikari..so, gold coast, here we are...

InsyaAllah, kalau plannya jd, kami akan menjejakkan kaki ke bumi aussie ni, dgn berkat sabar dan aduh..penuh kesungguhan (poyo gitu..chewah..)..my hubby,jgnla hampakan permintaan mama n iya kali ini ok??don't ever broke ur promise..da lama tggu nie..tapi kalau ada kwn2 yg terbaca blog ni, kalau ada plan nk p aussie tp takda member, mehla joint kitaorg...kena ada kwn, barulah hav fun kan???

apa yg penting, sume kelengkapan da siap, keje2 yg akan diagihkan kpd kwn2 sepejabat, dr skrg kena plan..keje2 jgk, bercuti mesti beb...itulah cara utk release tension kan???sekali sekala berjln2 di negara mat saleh (nk tgk koala n kanggaroo...yahoo...seronok zharifah, hari2 dok bgtau dgn papa dia..papa, i want gokosh..apa ntah..???buat2 je la phm kan??)..wait k my baby zharifah...

ok, kta smbg lg next entry,kta akan cete persiapan sblm p bercuti (lama lgla woi..)..tp, apa slhnya kan???skrg nie, tgh survey2 kws n persekitaran..bestnya kalo abg kandung aku ada time tu, musti perbelanjaan ditanggung kan???sure fun..hbskan duit org..hahahhaha..da da...

No comments:

Post a Comment

Dugaan PhD di bumi UK

Assalam reader, Sudah 2 tahun 2 bulan saya di bumi UK. Alhamdulillah, banyak dugaan pahit dan manis yang saya tempuhi sepanjang menjala...