Monday, January 04, 2010

ADFELPS

Salam ukhwah semua..
ehhmmm,hari ni aku nk cete pada Adfelps yang dlm masa 2 mggu ni, da 2x aku amik..hehhehe...ada kwn aku kat KL bgtau aku calon kursus conduct by Autralia (kat sydney kalau tak salah aku).. So, aku pun amik Adfelps (mcm TOEFL, IELTS) sbb itu requirement utk p sana la..dipendekkan cete, 1st time aku amik tu, result kurang memuaskan (bkn tak bagus), requirement Australian terlalu tinggi, sao, hari ni sekali lagi nama aku keluar utk 2nd time amik Adfelps (hah..mereka telah rosakkan weekend aku!!!)..so, weekend tadi aku dok mengadap laman web DITC.net.au utk study sikit2la..hampeh..
ehmmm, entahla tadi aku rasa mcm yakin result ok tp not sure about that, just let it go...apa yg mampu aku bgtau, aku da cuba sedaya upaya utk dpt best result, bkn saja utk kursus tu tp maybe utk kursus2 yg akan dtg, InsyaAllah..org kata, kita jgn cepat putus asa, sbb rezeki tu ditgn Allah, so, kita as umat kena sentiasa yakin dgn qada' dan qadar dari Allah..berbalik pada cerita aku td, so, aku harap results aku ok eventhough tak p pun kursus tu (aku da upset sbb actually byk course yg aku terlepas-sengaja dilepaskan oleh golongan yg tdk bertanggungjawab...heheheheh)..ah, persetankan itu semua, janji aku da lakukan yg terbaik.
aku harap aku boleh jadi seorg insan yg baik dan terbaik (cewah...berangan..)sbb aku rasa kursus tu sesuai utk aku sbb aku tgh running program tu (hopefully)..semoga semua cita-cita dan impian aku akan terlaksana dgn mudah dgn berkat keizinan dariNya yg satu..aminnnnn...

No comments:

Post a Comment

Pengalaman menjadi Tutor di UK

Assalam semua readers, Alhamdulillah, praised to Allah Al-Mighty, saya diberi peluang untuk menimba ilmu dan pengalaman menjadi Tutor unt...